...bevat 3109 foto's
Voor de afgraving van de Itterse Weerd wordt een werkweg aangelegd. Het gehele terrein is al ontdaan van alle bomen en struiken en grotendeels zijn de afrasteringen om de weilanden ook al verwijderd. In juni van dit jaar zal men gaan starten met de afgraving van de Itterse Weerd.
Op de diverse info avonden is ons een prachtig landschap voorgespiegeld met grindeilanden en dergelijke. Het beeld van midden-Limburg met grote watervlakten zou ons bespaard blijven. Nu blijkt echter dat door het aanbrengen van grinddrempels in de Maas het gebied toch het hele jaar  onder water komt te staan. Het kan toch niet zo zijn we het beeld van Midden-limburg ook weer in de Grensmaas krijgen. Of zal straks toch nog blijken dat mooie verhalen en plaatjes op voorlichtingsavonden achteraf niets waard zijn. De tijd zal het leren.
Jan Dolmans

Voor de afgraving van de Itterse Weerd wordt een werkweg aangelegd. Het gehele terrein is al ontdaan van alle bomen en struiken en grotendeels zijn de afrasteringen om de weilanden ook al verwijderd. In juni van dit jaar zal men gaan starten met de afgraving van de Itterse Weerd. Op de diverse info avonden is ons een prachtig landschap voorgespiegeld met grindeilanden en dergelijke. Het beeld van midden-Limburg met grote watervlakten zou ons bespaard blijven. Nu blijkt echter dat door het aanbrengen van grinddrempels in de Maas het gebied toch het hele jaar onder water komt te staan. Het kan toch niet zo zijn we het beeld van Midden-limburg ook weer in de Grensmaas krijgen. Of zal straks toch nog blijken dat mooie verhalen en plaatjes op voorlichtingsavonden achteraf niets waard zijn. De tijd zal het leren.

Datum

Deze foto is op 7-4-2010 genomen. Bekijk hier andere foto's in deze maand.

In album...

Locatie