...bevat 3109 foto's
Constructie van terre armée. 

Terre armée is een type grondkerende constructie. De term komt uit het Frans en betekent letterlijk gewapende grond, naar analogie met gewapend beton. Het is een uit Frankrijk afkomstige techniek die de laatste 10 à 20 jaar in Nederland en België in gebruik is geraakt.

Een terre armée-wand is een verticale grondkering, in Nederland veelal toegepast bij viaducten. De betonelementen worden verankerd met stalen strips die door middel van wrijving de horizontale krachten op kunnen nemen. Deze strips worden op het achterliggende grondlichaam (in opbouw) gelegd, waarna de grond aangevuld wordt en derhalve de wrijving tussen de strips en de grond ontstaat.(bron Wikipedia)
Han Hamakers

Constructie van terre armée. Terre armée is een type grondkerende constructie. De term komt uit het Frans en betekent letterlijk gewapende grond, naar analogie met gewapend beton. Het is een uit Frankrijk afkomstige techniek die de laatste 10 à 20 jaar in Nederland en België in gebruik is geraakt. Een terre armée-wand is een verticale grondkering, in Nederland veelal toegepast bij viaducten. De betonelementen worden verankerd met stalen strips die door middel van wrijving de horizontale krachten op kunnen nemen. Deze strips worden op het achterliggende grondlichaam (in opbouw) gelegd, waarna de grond aangevuld wordt en derhalve de wrijving tussen de strips en de grond ontstaat.(bron Wikipedia)

Datum

Deze foto is op 24-5-2010 genomen. Bekijk hier andere foto's in deze maand.

In album...

Locatie