...bevat 3109 foto's
Gekantelde Hovertrack. De Hovertrack: Als eerste wetgeving leek te komen dat landbouw trekkers 40 km/h mochten rijden als deze maximaal 2,55 mtr. breed zijn. En als trekkers of aanhangwagens breder zijn, is de maximum snelheid 25 km/h. Op basis van informatie zouden er waarschijnlijk veel containers vervoerd worden op vrachtwagens op de weg. 
 
Om deze containers goed te kunnen laden op het land is er een snel rupsvoertuig (40 km/h) ontwikkeld. Dit voertuig is uitgerust met een 30 ton's haakarm, zodat zonder uitstappen containers gewisseld kunnen worden. Omdat dit voertuig over het land zweeft, is als naam gekozen zweef-rups, in het engels hover-track. Deze Hovertrack wordt ingezet in mais en asperge oogst, maar ook voor natuur ontwikkeling en bij afvoer van containers hout chips of als mobiele betonmixer. 
  
Om de transportkosten laag te houden is er een snelweg versie ontwikkeld, zodat op eigen moter 80km/h gereden kan worden. 

Door uitstel van wetgeving wordt door de meeste loonwerkers met tractoren met brede banden gereden in het land en op de weg. 
  
Omdat er wel veel behoefte was voor grondtransport in natuur ontwikkeling is in 2007 begonnen met het bouwen van een kippende oplegger op een Hovertrack met rupsbanden. Deze combinatie geeft veel laadvermogen en een lage bodemdruk.  

meer info over dit speciale voertuig is te vinden op www.hovertrack.nl
Han Hamakers

Gekantelde Hovertrack. De Hovertrack: Als eerste wetgeving leek te komen dat landbouw trekkers 40 km/h mochten rijden als deze maximaal 2,55 mtr. breed zijn. En als trekkers of aanhangwagens breder zijn, is de maximum snelheid 25 km/h. Op basis van informatie zouden er waarschijnlijk veel containers vervoerd worden op vrachtwagens op de weg. Om deze containers goed te kunnen laden op het land is er een snel rupsvoertuig (40 km/h) ontwikkeld. Dit voertuig is uitgerust met een 30 ton's haakarm, zodat zonder uitstappen containers gewisseld kunnen worden. Omdat dit voertuig over het land zweeft, is als naam gekozen zweef-rups, in het engels hover-track. Deze Hovertrack wordt ingezet in mais en asperge oogst, maar ook voor natuur ontwikkeling en bij afvoer van containers hout chips of als mobiele betonmixer. Om de transportkosten laag te houden is er een snelweg versie ontwikkeld, zodat op eigen moter 80km/h gereden kan worden. Door uitstel van wetgeving wordt door de meeste loonwerkers met tractoren met brede banden gereden in het land en op de weg. Omdat er wel veel behoefte was voor grondtransport in natuur ontwikkeling is in 2007 begonnen met het bouwen van een kippende oplegger op een Hovertrack met rupsbanden. Deze combinatie geeft veel laadvermogen en een lage bodemdruk. meer info over dit speciale voertuig is te vinden op www.hovertrack.nl

Datum

Deze foto is op 7-4-2009 genomen. Bekijk hier andere foto's in deze maand.

In album...

Locatie